Sub titulatura „Folkul fara varsta”, vedete ale muzicii folk vor colinda, in perioada februarie - mai 2007, liceele bucurestene pentru promovarea muzicii folk si descoperirea de tinere talente. Primul concert va avea loc marti, 27 februarie, de la ora 18.00 la liceul Gheorghe Lazar, liceu unde, odinioara, a studiat si Florian Pittis. La concert vor fi prezenti Ducu Bertzi, Florian Pittis si Marius Batu.

De ce Lazar primul liceu? Pentru ca este liceul unde a studiat Motu Pittis, pentru ca aceasta idee de a descoperi tinere talente in licee este una mai veche la care s-au gandit Ducu si Motu, cei doi fiind prezenti in urma cu un an in trei licee din Bacau pentru o actiune similara.

„Ce vom face, mai exact? Pai eu si Maria Gheorghiu mergem prin liceele mari din Capitala pentru a face o preselectie. Ii ascult pe cei care isi doresc sa cante, si, daca sunt buni, vor avea sansa ca in seara in care vom canta la ei in liceu, sa fie si ei prezenti pe scena alaturi de noi. Vor fi premiati doar trei elevi din fiecare liceu .

Le vom oferi cate un premiu extrem de util unui tanar trubadur: o chitara”, ne-a povestit Ducu. Vor urma Scoala Centrala, pe 13 martie, liceele Mihai Viteazul si I.L. Caragiale. Printre cei care vor mai canta alaturi de Ducu se mai numara Mircea Baniciu, Eugen Cristea, Vasile Seicaru, Victor Socaciu si Maria Gheorghiu. Dar ei nu vor fi singurii folkisti care se vor implica in acest turneu.

„Mai suntem in discutii si cu alte licee din Capitala. Deocamdata, acest turneu va acoperi doar liceele din Bucuresti, insa, daca vom primi solicitari si de la institutiile din alte orase, vom veni cu mare drag”, a mai precizat Ducu.

Proiectul „Folkul fara varsta” este realizat cu sprijinul posturilor Radio Romania Bucuresti si Radio Romania Actualitati.

Fragmente din concerte vor fi difuzate in emisiunea „Clubul de joi”, prezentata de Maria Gheorghiu, la Radio Bucuresti (98,3 FM).